. Вести | Владимир Рајчић

Рајчић: Чанкова политика противуставна

„Поручујем господину Чанку да иде да се бави политиком у некој другој земљи која није Србија, јер је његова политика признавања Косова и Метохије као независне државе противуставна. Територија Републике Србије је јединствена и недељива и тако ће и остати. Космет је део Србије и то ће увек бити“, рекао је кандидат Србије Владимир Рајчић, поводом јучерашње изјаве председника ЛСВ Ненада Чанка да би подржао одлуку признавања Косова и Метохије.

„Срећом, господин Чанак није и неће у скорије време бити у могућности да промени Устав Републике Србије, јер не може да натера ни своје посланике да ово потпишу, а камоли 84 да се то стави на дневни ред. Не знам шта је господин Чанак желео да постигне јучерашњом изјавом, која није изазвала бес, како он каже, већ жаљење због његове бахатости и због изостанка реакција других партија и политичара на такву изјаву“, истакао је Рајчић.

Он је објаснио да је многима лакше да игноришу питање Косова и Метохије, а то је оно што он никада неће радити. „Рођен сам на Космету, моји преци су тамо сахрањени, моја родбина је на Космету. Да је господин Чанак посетио Космет, видео би да људи тамо јако тешко живе, чуо бу њихов глас и можда их се не би тако лако одрекао“, рекао је Рајчић.

„Косово и Метохија је срце Србије и учинићу све што је у мојој моћи да тако и остане“, закључио је Рајчић.


   Twitter                                  Facebook                                  YouTube                                  Mail