. Vesti | Vladimir Rajčić

Rajčić: Čankova politika protivustavna

„Poručujem gospodinu Čanku da ide da se bavi politikom u nekoj drugoj zemlji koja nije Srbija, jer je njegova politika priznavanja Kosova i Metohije kao nezavisne države protivustavna. Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva i tako će i ostati. Kosmet je deo Srbije i to će uvek biti“, rekao je kandidat Srbije Vladimir Rajčić, povodom jučerašnje izjave predsednika LSV Nenada Čanka da bi podržao odluku priznavanja Kosova i Metohije.

„Srećom, gospodin Čanak nije i neće u skorije vreme biti u mogućnosti da promeni Ustav Republike Srbije, jer ne može da natera ni svoje poslanike da ovo potpišu, a kamoli 84 da se to stavi na dnevni red. Ne znam šta je gospodin Čanak želeo da postigne jučerašnjom izjavom, koja nije izazvala bes, kako on kaže, već žaljenje zbog njegove bahatosti i zbog izostanka reakcija drugih partija i političara na takvu izjavu“, istakao je Rajčić.

On je objasnio da je mnogima lakše da ignorišu pitanje Kosova i Metohije, a to je ono što on nikada neće raditi. „Rođen sam na Kosmetu, moji preci su tamo sahranjeni, moja rodbina je na Kosmetu. Da je gospodin Čanak posetio Kosmet, video bi da ljudi tamo jako teško žive, čuo bu njihov glas i možda ih se ne bi tako lako odrekao“, rekao je Rajčić.

„Kosovo i Metohija je srce Srbije i učiniću sve što je u mojoj moći da tako i ostane“, zaključio je Rajčić.


   Twitter                                  Facebook                                  YouTube                                  Mail